پروفسور محمود گلابچی٬ بنیانگذار دانشگاه معماری و هنر پارس، چهره ماندگار جمهوری اسلامی در معماری و مهندسی راه و ساختمان، در خصوص "تأثیر متقابل هنر و معماری" در دانشکده فنی دکتر شریعتی سخنرانی نمودند.
ایشان سخنان خود را با ارائه تصاویری از معماری ایران باستان آغاز نموده٬ سپس به آثاری از معماری کهن جهان پرداختند و این سیر تحول را تا معماری معاصر و حتی آینده ادامه دادند. بررسی سیر تحول و تاثیر متقابل آن بر هنرهای دیگر از جمله محورهای اصلی این سخنرانی بوده است.
پروفسور گلابچی: ما در دانشگاه پارس سعی در تحکیم هر چه بیشتر روابط، بین رشته های هنری داریم چرا که طراحی لباس، هنر اسلامی، ارتباط تصویری و تصویرسازی از زیر شاخه های هنر هستند که تحت تأثیر معماری قرار گرفته و همچنین برآن تأثیر گذاشته اند.
ایشان توصیفاتی در خصوص معماری سبز، معماری مبتنی بر رشد و معماری دیجیتال ارائه نموده و بر این موضوع که چگونه تخصص گرایی و تربیت افراد متخصص از اهمیت ویژه ای برخوردار است تأکید نمودند. در راستای تحقق این هدف ایشان به تاسیس رشته های چون معماری و انرژی٬ معماری دیجیتال٬ معماری بایونیک٬ مهندسی مدیریت پروژه، طراحی و ساخت طلا و جواهر و... در دانشگاه پارس اقدام نمودند.
ایشان در ادامه اضافه کردند: ما در دانشگاه پارس در راستای گسترش مرزهای دانش به برقراری ارتباط با دانشگاه های برتر دنیا و حضور اساتید بین المللی اقدام کردیم. همچنین برگزاری دوره های تخصصی تکمیلی(Minor)، ایجاد کانون ها و انجمن های دانشجویی و تأسیس مرکز طراحی پارس از اقدامات ما در جهت این اهداف است.
پروفسور گلابچی خاطر نشان کردند اهمیت روش های آموزش در هنر و معماری از جایگاه ویژه ای برخورداراست و در مدیریت دانشگاه پارس این موضوع را به عنوان هدف اصلی مجموعه قرار داده و در راستای آن به کارگیری از استادان برتر و سیستم های نوین آموزشی را مورد تأکید قرار دادند.