معرفی رشته:
این دوره، مجموعهای از فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی در زمینه مهندسی و مدیریت ساخت شامل پروژههای عمرانی، صنعتی، تأسیسات زیر بنایی و سایر انواع پروژهها است که با تکیه بر مفاهیم، دیدگاهها، روشها، تکنیکها، نرم افزارها و نظام فنی و اجرایی، دانش پژوهان را با مدیریت طراحی و اجرای پروژهها با توجه به اهداف مربوطه آشنا مینماید.
این رشته با ابعاد توسعه پایدار کشور و مباحث ارتقای سطح کیفی پروژهها و حفظ سرمایههای ملی شامل تمامی پروژههای در سطح کشور اعم از مجتمعها و ساختمانهای مسکونی، مــجــتــمـــعهــای اداری و تــجــاری، بیـمارستانها، فرودگاهها، مجموعههای صنعتی، زیر ساختهـــا و بسیاری پروژههای دیگر نیز سر و کار دارد.
هدف این رشته، توانمندسازی متخصصین برای اداره پروژههای عمرانی و مدیریت بهینه پروژهها در جهت دستیابی به اهداف آنها و ارتقای بهرهوری و سطح کیفی پروژهها و همچنین اتمام در موعد مقرر با بودجه تعیین شده و پیادهسازی علمی منطبق بر استانداردهای بین المللی و ملی می باشد. از اهداف مــهـم این رشته، مواجهه با چالشهای مـدیـریـتــی در تمـامـی سطـوح پـروژهها، اعم از مبـاحـث مــالـی، زمانبندی، تخصیص و تسطیح منابع، ملحوظ داشتن ریسکها و هدایت پروژهها به سوی تأمین رضایت تمامی ذینفعان پروژه است.
مهندسی و مدیریت ساخت، در همه پروژههای بخشهای دولتی، نهادهای عمومی و بخش خصوصی قابل پیادهسازی می باشد.
زمینه مهارتی:
دانشآموختگان این رشته، با آشنایی با اصول و مبانی مهندسی و مدیریت ساخت و معیارها و روشهای مناسب و صحیح اداره انواع پروژهها و همچنین کسب مهارتهای لازم در خصوص زیر سیستمهای مهندسی و مدیریت ساخت در پروژهها، قادر خواهند بود به صورت علمی، فرآیندهای مهندسی و مدیریت پروژهها اعم از ده زیر سیستم مطابق استانداردهای مربوطه را در انواع متنوع پروژهها پیاده سازی نمایند و موجب ارتقای سطح کیفیها و پایداری بیشتر آنها ارائه نمایند.
زمینه شغلی:
فارغالتحصیلان این رشته، علاوه بر امکان ارائه خدمات مهندسی و مدیریت ساخت در قالب مشاوره مدیریتی و یـا خـدمـات پـیـمـانـکاری مـستـقـل در بـخـش خصوصی و در انـواع پـروژههـا، میتـوانـنـد بـا تـمـامـی دستـگاههـای دولـتـی و نهادهای عمومی متولی طرح و اجرای پروژهها اعم از زیر ساخت ها و سایر موارد، همکاری نمایند.
از زبان دکتر مجتبی امیری بشنویم:
برخی از اساتید رشتۀ مهندسی مدیریت پروژه: