سینما هنری است مبتنی بر ضبط تصویری حوادث و ترکیب خاص و عرضه آنها توام با صدا که با طرح مفاهیم گوناگون به طور بیانی ویژه در عرصه هنرها تجلی میکند.
سینما با طرح مجموعهای ترکیبی از تصاویر و اصوات و با در نظر داشتن اصول حاکم بر این هنرها، به بیانی دست مییابد که مخصوص هنر سینما است. هنر سینما از نظر محتوا مبتنی بر زمینههای علوم ارتباطات، علوم انسانی، ادبیات و رشتههای مختلف هنری بوده و از نظر تکنیکی از مباحث فیزیک صوت، شیمی، مکانیک و الکترونیک استفاده میکند. کارشناسی سینما یکی از دورههای آموزشی عالی است که هدف آن تأمین افراد متعهد و متخصص دراین رشته است.
توانمندیهای لازم:
اطلاعات عمومی هنر، آشنائی با عکاسی، روحیه اجتماعی قوی، داشتن قدرت بیان خوب، خلاقیب ذهنی بالا همچنین تسلط بر زبان و ادبیات فارسی بخصوص در گرایش فیلمنامهنویسی از عوامل مهم برای انتخاب این رشته است.
دروس پايه :
فرهنگ عامه – آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان – جامعه شناسی – اصول و مبانی ارتباطات – تمثیل شناسی – تاریخ اجتماعی ایران – شناخت رنگ – ریتم در هنر ها – آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان – تاریخ فلسفه – موسیقی – طراحی مقدماتی – روانشناسی - معماری
دروس اصلي و تخصصی :
تاریخ سینما – گزارش نویسی – اصول فیلمنامه نویسی – اصول فیلم برداری – صدا – آشنایی با نقاشی متحرک – آشنایی با متون نمایشی – موسیقی فیلم – آشنایی با سبک های سینمایی – اصول بازیگری – شیوه های رهبری بازیگر – مدیریت تولید – عکاسی – اصول کارگردانی – مبانی تدوین – لابراتوار فیلم – مستند سازی – تحلیل فیلم – تولید برنامه های تلویزیونی – جلوه های خاص- فیلم تئاتر
زمینه های کاری :
فارغالتحصیلان این رشته به عنوان گروهی از هنرمندان جامعه در منتقل کردن مفاهیم فرهنگی، هنری و اجتماعی نقش بزرگی دارند. این فارغتحصیلان توانایی عهده دارشدن مسئولیتهای موجود در هنر سینما اعم از کارگردانی، فیلمبرداری، فیلم نامه نویسی، تدوین را دارا بوده، میتوانند جذب مرکز های هنری و آموزشی گردند.
زمینه های شغلی رشته سینما عبارت است از:
مطلوبیتهای حرفه ای:
برای کسانی که مهارت های لازمه را در بخش هــای مختلف این رشه بدست آورند بــــازار کار خوبی در شهرهای بزرگ کشور موجود است .کسانی که بر اثر شهرت ستاره های سینما به این رشته علاقه مند شده اند بهتر است قبل از ورود به این رشته با مشاوران این رشته مشورت کنند . اگر شخصی بتواند در آینده به شهرت برسد، آینده شغل موفقی خواهد داشت.
از زبان استاد شمس لنگرودی بشنویم:
برخی از اساتید رشتۀ سینما: