معرفی رشته نقاشی
به کاربرد رنگ و دیگر مواد خیس یا خشک رنگی برای ترسیم نقش و نگار روی سطوحی چون: دیوار، کاغذ، بوم، چوب، شیشه و ... با استفاده از قلمو و یا وسایلی چون کاردک، اسفنج، مداد و... نقاشی گفته می شود.
نقاش کسی است که احساسی قوی و نگاهی تیز بین دارد و دارای مغز و چشم ها و دستانی هماهنگ است.
در حال حاظر نقاشی هم در قالب یک رشته هنرستانی و هم در مقاطع مختلف دانشگاهی تدریس می شود. برای ورود به دانشکده های هنر و تحصیل در رشته نقاشی، شما علاوه بر شرکت در آزمون نظری لازم است در یک آزمون عملی نیز شرکت کنید و پذیرفته شوید.
پیشرفت در حرفه نقاشی بستگی زیادی به دانش، پشتکار و خلاقیت شخصی دارد. در این بین، آموزش های آکادمیک به درک و دریافت شما از پیشینه تاریخی این رشته، پیشرفت های تکنیکی و آشنایی با ابزار های مختلف کمک می کند. ارائه آثار متعدد و برگزاری نمایشگاه ها پیشرفت در زمینه نقاشی را برای شما محیا میسازد.
نقاشی از جمله مشاغل هنری است که همزمان می تواند به طور کاملا مستقل، در همکاری با سازمان های خصوصی و دولتی یا به صورت یک میان رشته مطرح باشد. نقاش همچنین با توجه به صلاحیت و مهارتش در نقاشی یا مدرک معتبری که در این زمینه دارد می تواند در آتلیه شخصی خود و یا فضایی عمومی به آموزش نقاشی بپردازد.
دروس پايه :
مبانی هنر های تجسمی – کارگاه طراحی پایه – کارگاه عکاسی – هندسه مناظر و مرایا – کارگاه چاپ های دستی – کارگاه حجم سازی – تجزیه و تحلیل آثار هنر های تجسمی – آشنایی با هنر در تاریخ
دروس اصلي :
کارگاه طراحی – نقاشی دیواری – تاریخ عمومی نقاشی – تجزیه و تحلیل و نقد آثار نقاشی
دروس تخصصي :
هندسه نقوش در صنایع دستی ایران – آشنایی با هنر سنتی ایران – انسان طبیعت طراحی – حکمت هنر های اسلامی ایرانی – آشنایی با هنر های معاصر
مطلوبیت های حرفه ای :
این شغل مانند بسیاری دیگر از مشاغل محدودیت زمانی، مکانی و اداری ندارد. و همچنین ارضای احساسات و ایجاد آرامش روانی ، امکان زندگی در محیط های آرام و غیر شهری و برقراری ارتباط بصری با مخاطبان از مطلوبیت های این شغل محسوب می شود.
از زبان استاد ابوالفضل رفیعی بشنویم:
برخی از اساتید رشته نقاشی: