منوی سایت

منوی سایت

Search
اطلاعیه ها

رشته بازیگری

بازیگری

هدف از ایجاد رشته بازیگری و تربیت فارغ‌التحصیلان این رشته، به وجود آوردن افرادی است که بتوانند با استفاده از هنر خود در رسانه‌های مختلف مانند: تئاتر، سینما، تلوزیون و رادیو راه اعتلای فرهنگ و هنر کشورمان را گسترش داده و باعث تربیت و بلوغ فکری مردم جامعه شوند.

تحصیلات آکادمیک تئاتر در دانشگاه فرصتی برای بازیگران مشتاق فراهم می‌کند تا مهارت‌های بازیگری را در یک محیط سازمان یافته و علمی همراه با مهارت بیان خلاقانه در مقابل مخاطبان زنده یاد بگیرند.

بازیگری و کارگردانی رشته‌ای است که از آموخته‌های دیگران بهره می‌گیرند و سپس خود می‌آفرینند. یک بازیگر و کارگردان باید انعطاف‌پذیری قابل توجهی داشته باشد، چون به تنهایی نمی‌تواند فعالیت کند. یک بازیگر باید خلاق و نوآور باشد و همچنین صدای رسا و بدون تنش و لرزش و آمادگی جسمانی خوب، اندیشه پویا وحس قوی داشته باشد تا بتواند فضای ذهنی نمایش را تصور کرده و بازسازی کند.

درباره رشته

بازیگر مالک صحنه است! تئاتر در نهایت برای شکل‌گیری به یک بازیگر و یک صحنه نیاز دارد… بازیگر تنها هنرمندی است که ابزاری جز خود ندارد! او نه مانند نقاش قلمو و بوم دارد، نه مانند آهنگساز و نوازنده، ساز و نه مانند مجسمه ساز مواد و مصالح بیرونی، او تنها هنرمندی است که از خود، از وجود خود در معنای مادی و معنوی کلمه به صورت توامان، اثر هنری خلق می‌کند، گاهی تصور می‌شود که بازیگری صرفا ستاره شدن است اما واقعیت این است که بازیگر در معنای اصیل آن فیلسوفی است که بیان صحنه‌ای را می‌شناسد و اجراگری است که نظریه می‌داند. این چنین بازیگری را می‌توان بازیگر / مولف نامید، بازیگری که خود کارگردان است، بازیگری که مولف آن چیزی است که بر صحنه‌ی تئاتر یا قاب دوربین رخ می‌دهد… کارشناسی بازیگری به عنوان یکی از گرایش‌های تئاتر، رشته‌ای است که جریان مشخصی را برای ترتیب بازیگران و کارگردانان آینده جستجو می‌کند. در این گرایش دانشجویان با بازیگری و کارگردانی به یکسان آشنا می‌شوند و این دو فرایند را در بستر نظریه و ادبیات، فلسفه و نقد پی می‌گیرند. گرایش بازیگری به عنوان یک گرایش تئاتری همواره مورد استقبال عموم مردم بوده اما واقعیت این است که تنها نام عاشقان صحنه، آنان که فروتنانه به جهان روایت بصری دل بسته‌اند و خود را به صورتی همه جانبه به سلاح نظریه و عمل مجهز کرده اند در این حرفه و در طول سالیان ماندگار خواهد شد.

زمینه های مهارتی

تسلط بر بیان، بدن، توان حرکتی و شناخت ریتم و همچنین توانش‌های صحنه‌ای کارگردانی و اجرا از اهداف اساسی ایـن رشته محسوب می‌شود. داشتن هوش و خلاقیت، درک و تحلیل نمایشنامه، شناخت موقعیت صحنه‌ای و توان ارتباط با سایر عوامل اجرا از مهم‌ترین مهارت‌های هر بازیگر است. رشته‌ی بازیگری مجموعه‌ای تمام تئاتر است، مجموعه‌ای که همه‌ی عناصر تئاتر را یکجا به هم پیوند می‌زند. داشتن هوش و خلاقیت، یکی از مواردی است که لازمه مـوفقیت در این حرفه است، فرد بازیگر برای موفقیت در ایفای نقش گاهی لازم است از خلاقیت خود نیز بهره بگیرد، متن را سریع حفظ کند و به سرعت با افراد تیم و روند فیلم‌برداری ارتباط برقرار کند. فارغ‌التحصیلان این رشته به عنوان کارگردان و بازیگر در نمایش صحنه‌ای، قاب دوربین اعم از سینما، تلویزیون و سایر رسانه‌ها، نمایش رادیویی و پادکست و همچنین به عنوان اجراگر، دوبلور و غیره امکان فعالیت خواهند داشت.

زمینه های شغلی

فارغ‌التحصیلان این رشته به عنوان کارگردان و بازیگر در نمایش صحنه‌ای، قاب دوربین اعم از سینما، تلویزیـون و سایر رسانه‌ها، نمایش رادیویی و پادکست و همچنین به عنوان اجراگر، دوبلور و غیره امکان فعالیت خواهند داشت.

اساتید رشته

دروس رشته

 

کارگاه کارگردانی و بازیگری پیشرفته، نظریات معاصر در نمایش شرق، نظریات معاصر در نمایش غرب، کارگردانی نمایش تلویزیونی، اصول و مبانی ارتباطات، دیدن و تحلیل نمایش، اسطوره و نمایش، نور و صدا در نمایش، زیبایی‌شناسی هنر، روانشناسی شخصیت،  موسیقی در نمـایش، مبانی طراحی صحنه، شناخت موسیقی، مبانی بازیگری، مبانی فلسفه، ماسک و گریم‌، حرکات موزون، مبانی کارگردانی، کارگاه بازیگری، سلفژ و آواز

دانشجویان برتر و فارغ التحصیلان

گالری