منوی سایت

منوی سایت

Search
اطلاعیه ها

رشته تولید سیما

تولید سیما

به اطراف خود نگاه کنید! ما در میان انبوهی از رسانه های ارتباط جمعی گیر افتاده ایم! شبکه های تلویزیونی و رسانه های تصویری متکی بر ارتباطات اینترنتی و ماهواره ای با چنان سرعتی در حال رشد و گسترش اند که به سختی می توان به سرشت و سرنوشت رسانه ای جهان امروز شک کرد. در چنین روزگاری تهیه کننده و برنامه ساز تلویزیونی، موتور محرک رسانه است: هنرمندی خلاق که نبض تپنده ی روزگار را در دست دارد!

تولید سیما چیست؟

تولید سیما یا تهیه کنندگی تلویزیونی، به عنوان یک رشته ی تخصصی دانشگاهی عمری به اندازه ی خود تلویزیون دارد، در ایران نیز این رشته ی دانشگاهی تقریبا همزمان با دانشگاه های سایر نقاط جهان گسترش یافته و نسل های متعددی از دانش اموختگان خلاق و اثر گذار را تربیت کرده است: فهرست بلندبالایی از دانش آموختگانی که در حوزه های مختلف سینمایی، تلویزیونی و هنرهای تصویری بدل به نامهایی ماندگار و جهانی شده اند. هرچند هدف از این رشته در ابتدا تربیت نیروهایی متخصص برای برنامه سازی های صرفا تلویزیونی بوده است اما امروزه برنامه سازی تلویزیونی معانی جدیدی پیدا کرده است: تغییر فرمهای رسانه ای و حضور تلویزیون های اینترنتی صورت بندی های جدیدی را در هدف این رشته ی دانشگاهی تبیین کرده است، فارغ التحصیل تولید سیما در جهان امروز، مدیری هنرمند است که توان کار جمعی و هدایت افراد را در فرایند ساخت برنامه هایی متکی بر فرهنگ بومی به خلاقیت هنری پیوند میزند.

درباره رشته

امروزه عمومی‌ترین رسانه جمعی در دنیا رسانه تلویزیون است که به صورت شبانه‌روزی در حال تولید و پخش برنامه‌های تلویزیونی است. فعالیتی مهم که لازم است دست اندرکاران آن در این زمینه دانش و تخصص لازم را داشته باشند. رشته تولید تلویزیون (تولید سیما) به تربیت کلیدی‌ترین افراد این عرصه که تولید و تهیه‌کنندگی برنامه‌ها را بر عهده خواهند داشت؛ می‌پردازد. پذیرفته‌شدگان این رشته از دانشجویان خلاق؛ توانا؛ باهوش و قدرتمند هستند که توانایی به سرانجام رساندن یک برنامه را از ایده تا پخش مدیریت می‌کنند.  قدرت برنامه‌ریزی و مدیریت و توانایی رهبری گروهی  هنرمندان فعال در عرصه برنامه‌سازی؛ ویژگی مهم پذیرفته‌شدگان و فارغ‌التحصیلان این رشته است. این رشته در سطح کارشناسی ارشد نیز قابل ادامه است.

فارغ‌التحصیل تولید سیما در جهان امروز، مدیری هنرمند است که توان کار جمعی و هدایت افراد را در فرایند ساخت  برنامه‌هایی متکی بر فرهنگ بومی به خلاقیت هنری پیوند می‌زند. دانشگاه پارس معتقد است که هدف از این رشته‌دانشگاهی در جهان امــروز، تربیت هنرمندانی آشنا بـا فرهنگ بـومی و نگاه جهانی است، هنرمندانی که علاوه بر قدرت خلاقانه‌ هنری و آشنایی با اصول فرهنگی ایـرانی-اسلامی، توان مدیریتی بالا و رویکرد عملی قدرتمندی داشته باشند.

زمینه های مهارتی

بصورت کلی مهم‌ترین مهارت فارغ‌التحصیلان این رشته توانایی مدیریت و برنامه‌ریزی برای تولید یک برنامه تلویزیونی از ایده تا پخش است. در عین حال مهارت‌های مختلف تولید شامل فیلم‌برداری، نویسندگی، تدوین و کارگردانی مهارت‌های عمومی این رشته محسوب می‌شود. پذیرفته‌شدگان دوره لیسانس این دوره، امکان انتخاب گرایش در زمینه‌های فوق به صورت تخصصی را نیز دارند.

زمینه های شغلی

فارغ‌التحصیلان این رشته امکان یافتن شغل در زمینه‌های مختلف را دارا می‌باشند. تهیه‌کنندگی برنامه‌های تلویزیونی در  رسانه‌های جمعی، شرکت‌های فیلم‌سازی، تولید فیلم‌های ویدیویی، شرکت‌های تبلیغاتی و هرگونه برنامه تصویری از زمینه‌های شغلی این رشته است.

چرا دانشگاه پارس؟

دانشگاه پارس برای اولین بار در ایران رشته ی تولید سیما را خارج از بافت سنتی آن برای علاقه مندان با استعداد و هنرمندان آینده عرضه کرده است و این فرصتی درخشان برای کسانی است که میخواهند رویکردهای تازه را به ایده های تازه و خون تازه ی برنامه سازی ایرانی پیوند بزنند. ما در دانشگاه پارس معتقدیم که هدف از این رشته ی دانشگاهی در جهان امروز، تربیت هنرمندانی آشنا با فرهنگ بومی و نگاه جهانی است، هنرمندانی که علاوه بر قدرت خلاقه ی هنری و آشنایی با اصول فرهنگی ایرانی- اسلامی، توان مدیریتی بالا و رویکرد عملی قدرتمندی داشته باشند. به کار گیری بهترین اساتید در حوزه های مختلف هنرهای نمایشی و ادبی و نظریه پردازان درخشان این رشته ها از یک سو و همکاری با مجرب ترین مدرسان حوزه های مختلف فناوری های روز از سوی دیگر، رویکردی همه جانبه را برای تربیت دانش اموختگانی چند بعدی در دانشگاه پارس رقم زده است،

ما در دانشگاه پارس معتقدیم که همگامی با تحولات جهانی و قابلیت هماهنگی با سازو کارهای تازه تنها راهی است که فرهنگ پر افتخار ایرانی را به بهترین شکل جهانی خواهد کرد. نوآوری در عین اتکا به سنت های فرهنگی برای ساخت برنامه های درخشان رسانه ای شعار اصلی این رشته در دانشگاه پارس است.

پس از فارغ التحصیلی……؟

رویکرد ما در پارس امکانی همه جانبه را برای فارغ التحصیلان این رشته پدید خواهد آورد. این رویکرد موجب خواهد شد که فارغ التحصیلان این رشته علاوه بر آنکه دانش و خلاقیت کافی برای کار به عنوان تهیه کننده در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را دارند، قابلیتهای بالایی برای جذب در سازمان های خصوصی برنامه ساز داخلی برای تولید برنامه های مختلف رسانه ای سمعی و بصری را خواهند داشت.

اساتید رشته

دروس رشته و مهارت ها

برخی از دروس تخصصی

طراحی برای تولید، بازیگری در تلویزیون، نقد و تحلیل برنامه‌ها، زیبایی‌شناسی تصویر، مبانی تولید تلویزیون، اصول فنی تلویزیون، برنامه‌سازی تلویزیونی، اصول و مبانی ارتباطات، اصول داستان‌نویسی، مخاطب‌شناسی تلویزیون، تهیه‌کنندگی برای تلویزیون، تولید برنامه‌های تلویزیونی، شناخت ابزار در تلویزیون، مبانی اخلاقـی برنامه‌سازی، بررسی و تحلیل آثار تلویزیونی، جامعه‌شناسی هنر و ارتباطات، صحنه‌پردازی در تلویزیون و سیر تحولات فیلم و تلویزیون

دانشجویان برتر و فارغ التحصیلان

گالری