منوی سایت

منوی سایت

Search
اطلاعیه ها

رشته سینما

سینما

سینما هنری است مبتنی بر ضبط تصویری حوادث و ترکیب خاص و عرضه آنها توام با صدا که با طرح مفاهیم گوناگون به طور بیانی ویژه در عرصه هنرها تجلی می‌کند.

سینما با طرح مجموعه‌ای ترکیبی از تصاویر و اصوات و با در نظر داشتن اصول حاکم بر این هنرها، به بیانی دست می‌یابد که مخصوص هنر سینما است. هنر سینما از نظر محتوا مبتنی بر زمینه‌های علوم ارتباطات،‌ علوم انسانی، ادبیات و رشته‌های مختلف هنری بوده و از نظر تکنیکی از مباحث فیزیک صوت، شیمی، مکانیک و الکترونیک استفاده می‌کند. کارشناسی سینما یکی از دوره‌های آموزشی عالی است که هدف آن تأمین افراد متعهد و متخصص دراین رشته است.

 

درباره رشته

رشته کارشناسی سینما‌، یکی از شاخه‌های رشته هنر است که هدف اصلی آن بهینه‌سازی فرآیندها، توسعه سینما از طریق بهبود و پیاده‌‌سازی سیستم‌های فنی و هنری متشکل از نیروی انسانی، سرمایه، دانش، اطلاعات و تجهیزات می‌باشد. محوریت اصلی رشته سینما تربیت نیروی انسانی برای عرصه هنر سینما است که بتواند در فرآیند تولید، معیشت و توان اقتصادی این گروه از دانشجویان  این رشته را فراهم آورد . کارشناسی سینما از دانش و مهارت‌های تخصصی و ترکیبی “علوم انسانی بخصوص هنر ” و “صنعت و فناوری ” به همراه کمک به پرورش خلاقیت‌ها و شکوفایی دانشجویان برای ورود به بازار پر کشش و با فراز و نشیب این هنر – صنعت استفاده می‌کند.

مهم‌ترین موضوع در رشته کارشناسی سینما تلاش در فهم مفهوم هنر در کنار درک درست از صنعت و بازار سینمای امروز ایران و جهان است. سینما هنری بسیار جذاب و پر شور  است اما باید دانست که این شور و هیجان اگر با تحصیل و تلاش در درک تاریخ و دیگر علوم وابسته به آن تحت سیطره هنرمند در نیاید متاسفانه راه به جایی نخواهد برد. از این رو است که در تحصیل در رشته سینما هم آشنایی با علوم نظری بسیار مهم است و هم آشنایی با تجربیات فیلم‌سازان و محققان و کارگردانان سینما تا بتوان از دریافت این مبانی و سخت کوشی به بازار بزرگ این هنر در ایران و جهان راه یافت. امری که سر لوحه دانشگاه پارس در ارائه این رشته تحصیلی بوده است.

توانمندی‌های لازم و زمینه های مهارتی

اطلاعات عمومی هنر، آشنائی با عکاسی، روحیه اجتماعی قوی،  داشتن قدرت بیان خوب، خلاقیب ذهنی بالا همچنین تسلط بر زبان و ادبیات فارسی بخصوص در گرایش فیلم‌نامه‌نویسی از عوامل مهم برای انتخاب این رشته است. رشته کارشناسی سینما؛ روند‌ها و فرآیندهای شکل‌گیری تجربیات گذشتگان آشنایی با تجهیزات و فن آوری های جدید و مدرن و… را فراهم می آورد تا درپایان این دوره دانشجو مهارت‌های ابتدایی، دانش، اصطلاحات و روند تولید را بیاموزد و ضمن آشنایی با تجهیزات فنی در این رشته خود را برای بازار کار این رشته آماده کند .

زمینه های شغلی

فارغ‌التحصیلان این رشته به عنوان گروهی از هنرمندان جامعه در منتقل کردن مفاهیم فرهنگی، هنری و اجتماعی نقش بزرگی دارند. این فارغ‌تحصیلان توانایی عهده دارشدن مسئولیت های موجود در هنر سینما اعم از کارگردانی، فیلمبرداری،  فیلم نامه نویسی، تدوین را دارا بوده، می‌توانند جذب مرکز های هنری و آموزشی گردند. زمینه‌های شغلی این رشته در داخل ایران در دو بخش سینمای ایران و رادیو و تلویزیون شکل می‌گیرد. اما  زمینه شغلی این رشته یا هنر – صنعت به این دو وجه محدود نمی‌باشد. اولا این رشته یک رشته جهانی است و با توجه به توانایی‌های فرد در زبان و دانش سینمایی می‌تواند در اقصا نقاط دنیا به بازار این کار وارد شود.

ثانیا در فرایند تولید فیلم و سریال برای بخش خصوصی و دولتی مشاغل بسیاری بخصوص در بخش فنی، همچون فیلمبرداری، صدابرداری، تدوین، صداگذاری، مدیریت تولید و… وجود دارد که در صورت ابراز شایستگی فنی و علمی جذب بازار کار خواهند شد .

زمینه های شغلی رشته سینما عبارت است از:

  • ساخت فیلم با عوامل غیر حرفه ای و حرفه ای
  • دستیار کارگردان
  • دستیار فیلم بردار
  • دستیار تدوین و نورپردازی
  • طراحی و نقاشی صحنه
  • کارگردان سینما
  • تولید برنامه های سینما
  • طراحی  گریم و ماسک
  • نویسنده فیلمنامه
مطلوبیت‌های حرفه ای

برای کسانی که مهارت های لازمه را در بخش های مختلف این رشه بدست آورند بازار کار خوبی در شهرهای بزرگ کشور موجود است. کسانی که بر اثر شهرت ستاره های سینما به این رشته علاقه مند شده اند بهتر است قبل از ورود به این  رشته با مشاوران این رشته مشورت کنند. اگر شخصی بتواند در آینده به شهرت برسد، آینده شغل موفقی خواهد داشت.

اساتید رشته

دروس رشته

دروس پایه 

فرهنگ عامه، آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، جامعه شناسی، اصول و مبانی ارتباطات، تمثیل شناسی، تاریخ اجتماعی ایران، شناخت رنگ، ریتم در هنر ها، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، تاریخ فلسفه، موسیقی، طراحی مقدماتی، روانشناسی، معماری

دروس اصلی و تخصصی 

تاریخ سینما، گزارش نویسی، اصول فیلمنامه نویسی، اصول فیلم برداری، صدا، آشنایی با نقاشی متحرک، آشنایی با متون نمایشی، موسیقی فیلم، آشنایی با سبک های سینمایی، اصول بازیگری، شیوه های رهبری بازیگر، مدیریت تولید، عکاسی، اصول کارگردانی، مبانی تدوین، لابراتوار فیلم، مستند سازی، تحلیل فیلم، تولید برنامه های تلویزیونی، جلوه های خاص، فیلم تئاتر

 

دانشجویان برتر و فارغ التحصیلان

گالری