منوی سایت

منوی سایت

Search
اطلاعیه ها

رشته کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس

کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس

در طول تاریخ همیشه لباس بیانگر فرهنگ، قومیت، سنت ها، شخصیت وموقعیت اجتماعی افراد بوده و به همین دلیل ارزش و اهمیت بسیاری داشته است. امروزه طراحی لباس، یک صنعت جهانی است و در بسیاری از کشورهای بزرگ و پیشرفته به عنوان یک تخصص برجسته شناخته می شود. امروزه بعضی از کشورها به عنوان مراکز تولید انبوه پوشاک همچون آلمان، چین، اسپانیا، بنگلادش، ترکیه، کره جنوبی و برزیل درامد های قابل توجهی از مسیر تولید پوشاک کسب می نمایند. در سال های اخیر با حضور قدرتمند ترکیه و اسپانیا در این زمینه باعث مطرح شدن بیشتر این دو کشور شده است. پاکستان و هند نیز به دلیل داشتن طراحان با استعداد بسیار خوب تا حدودی در این زمینه شناخته شده هستند. هنر استفاده از طراحی، برای خلق پوشاک بستگی به ویژگی های فرهنگی و اجتماعی ملت ها داشته و در جوامع مختلف دارای تنوع بالایی است.

از آنجا که طراحی لباس، نمادی از وضعیت اجتماعی و اقتصادی یک جامعه است طراحان همواره باید این مهم را در نظر داشته باشند که هر نوع لباس برای چه مخاطب و چه فرهنگی  می باشد تا آنچه طراحی می‌کنند تابعی از زیبایی ومطلوبیت بوده و در راستای فرهنگ جامعه باشد. ضرورت پرداختن به  این موضوع در کشور، ایجاد و تقویت رشته هایی همچون طراحی لباس را بیش از پیش ضروری  می سازد.

 

درباره رشته

در طول تاریخ، لباس هر فرد نشانگر قومیت، اعـتقادات، فرهنگ و شخصیـت او بـوده و ارزش هر فرد را در وهله اول با لباس او می‌سنجیدند. فارغ‌التحصیلان این رشته در جامعه امروزی جایگاه بسیار خوبی دارند، زیرا این افـراد به حـفـظ فرهنگ و ملیت کمک می‌کنند و همیشه در تلاش هستند تا کاربردی‌ترین و بهترین لباس‌ها را تولید کنند. یک طراح لباس در طول دوران تحصیل خود با انواع طرح لباس برای افراد مختلف و محیط‌های مختلف آشنا می‌شود. درحقیقت، پوشش و لباس یک کشور، بیانگر فرهنگ آن مرز و بوم است و برای از بین نرفتن این فرهنگ، مطالعه تخصصی چنین رشته‌هایی اهمیت پیدا می‌کند.

باید اشاره کرد که رشته طراحی لباس، میان‌رشته‌ای است و علاوه بر مهارت‌ درک و شناخت از پارچه و بافت‌های متفاوت آن و آگاهی داشتن از بازار فروش و همچنین رقبای تجاری ، علاقه‌مندی به پیگیری روند مد روز و مهارت دوخت لباس، موارد مختلفی اعم از مدیریت، عکاسی، تبلیغات و برندینگ را هم در بر می‌گیرد. طراحی لباس دو نوع است: طراحی کاربردی و طراحی مد. طراحی کاربردی شامل طراحی لباس برای مشاغل و گروه‌های مختلف جامعه مانند ورزشکاران و ارتش است. طراحی مد سلیقه ای است و در این بخش طراح خلاقیتش را نشان می دهد تا افراد دیگر از طرح او ایده بگیرند و کار های تازه ای به بازار عرضه کنند.

طراحی لباس از جمله مشاغلی است که افراد می توانند با سرمایه ی شخصی و کسب تجربه در آن پیشرفت کنند. از آنجا که ایران کشوری جوان است و جوان ها هم تنوع پوشاک را دوست دارند، عده ی زیادی با تکیه بر خلاقیت خود و ایجاد خیاط خانه در این حرفه به خوبی پیشرفت می کنند. طراحان لباس پس از کسب تجربه، جذب تولیدی‌ها و کارخانه های بزرگ تولید لباس (برند‌های مختلف) خواهند شد. رشته طراحی پارچه و لباس، رشته ای کاربردی و دارای سه گرایش طراحی لباس، طراحی چاپ پارچه و طراحی بافت پارچه است. دانشجویان این رشته از ترم چهارم و پس از گذراندن حدود ۵۰ واحد اقدام به انتخاب یکی از گرایش ها می کنند. دانشجوی گرایش طراحی لباس باید با طراحی، مبانی هنری و رسم فنی آشنا باشد.

دوره کارشناسی ارشد رشته طراحی پارچه و لباس یکی از دوره‌های تخصصی آموزش تکمیلی است که هدف آن پرورش کادر متخصص طراحی پارچه و لباس مورد نیاز حال و آینده کشور است، به نحوی که دانشجویان این دوره ضمن پژوهش و تکمیل اطلاعات علمی و بدست آوردن توان هنریِ لازم، قادر خواهند بود پس از فراغت از تحصیل در زمینه‌های مختلفی چون طراحی و دوخت لباس، طراحی و چاپ پارچه، و نیز طراحی و تولید کیف، کفش، و زیورآلات مشغول به کار شوند. از سوی دیگر، دغدغۀ محیط زیست، استفاده از صنایع و مواد جدید، بهره‌بردن از نرم افزارهای گوناگون جهت طراحی پارچه و لباس، این جهان را با تغییرات بسیاری مواجه کرده است که لازمۀ همراهی با آن، فراگیری دانش روز و نگرش وسیع و نامحدود است.

مؤسسۀ آموزش عالی معماری و هنر پارس با بهره‌گیری از تجربیات ارزندۀ اساتیدِ مجرب در زمینۀ طراحی پارچه و لباس و آموزش حرفه‌ای دروس عمومی و تخصصی، به حضور متخصصان در این حوزه یاری رسانده و در تلاش است دنیای وسیعی از هنر، دانش و خلاقیت همراه با صنعت را به روی هنرجویان باز کند.

اساتید رشته

دروس رشته و مهارت ها

در حال بروزرسانی است

دانشجویان برتر و فارغ التحصیلان

گالری