منوی سایت

منوی سایت

Search
اطلاعیه ها

رشته عکاسی

عکاسی

خلق یک عکس با عکس گرفتن تفاوت دارد. یک عکس مطلوب که بتوان آن را در قالب یک رشته دانشگاهی در آورد مختصات خاص خود را دارد. انتقال بسیاری از مفاهیم به صورت عکس امکان پذیر است. گرچه دوربین‌های اتوماتیک دیجیتالی به سرعت در بین عکاسان راه خود را باز کرده‌اند ولی ما باید آنچه در این زمینه در دانشگاه تدریس می‌شود را به‌ خوبی بشناسیم. بنیان و اساس عکاسی فیزیک و شیمی است. فیزیک درباره ساخت و کاربرد وسایل اپتیک و اثر عدسی‌ها و شیمی درباره مواد حساس و واکنش‌های شیمیائی عکاسی بحث می‌کند.
دانش‌آموخته رشته عکاسی اکنون دستیار سایر رشته‌های علمی و فنی و شاخه‌های گوناگون هنری، تجسمی و حتّی بیان ادبی شده است. وجود عکس در تبلیغات، صنعت، روزنامه‌نگاری، مقاله‌نویسی در زمینه‌های مختلف علوم پزشکی، فیزیک، جانور شناسی، سینما، نجوم، سند تاریخی، اجتماعی، خبررسانی و سیاست کاربرد بی‌سابقه دارد. به عبارت دیگر عکس شیوه دیگر دیدن است. اطلاعات عمومی در زمینه‌هایی همچون نقاشی ایران و جهان، مینیاتور، نقاشی مدرن و کلاسیک، رنگ‌ها و ترکیب‌های رنگی، درک تصویری، معماری ایران و جهان، تئاتر و سینما، موسیقی و فیزیک و شیمی برای پیشرفت در این رشته مفید خواهد بود.

درباره رشته

هنگامی که عکس‌های اولیه با دوربین‌های خیلی ابتدایی و سطح پایین گرفته می‌شدند کیفیت تصاویر قابل قیاس با زمان حال نبود زیرا تجهیزاتی که امروزه در اختیار عکاسان است باعث شده که در این زمینه بسیار پیشرفته‌تر و با کیفیت‌تر عمل کنند. بیشتر مردم معتقدند که رشته عکاسی یک رشته تجربی است و افراد می‌توانند با یک دوره کوتاه مدت آن را یاد بگیرند و از اینکه این هنر به عنوان یک رشته آکادمیک در دانشگاه تدریس می‌شود تعجب می‌کنند. اما کسانی که در این رشته تحصیل می‌کنند و اساتید این رشته نظرشان متفاوت است. نظر آن‌ها بر این است که استودیوهای عکاسی بـــه حرفه عکاسی می‌پردازند ولی دانشگاه هنر عکاسی را به دانشجویان آموزش می‌دهـد.

کسانی که در رشته عکاسی تحصیل می‌کنند با فنون مختلفی در این زمینه آشنا می‌شوند و با رشته‌هـای مـختلف عکاسی از جملــه عکاسی خبری، تبلیغاتی، علمی، طبیعت و پرتره آشنا ‌می‌شوند. عکاس‌ به‌ ثبت‌ لحظه‌هایی‌ از زمان‌ می‌پردازد که‌ نمایش‌دهنده‌ی حالات‌ انسانی، پدیده‌های‌ علمی‌، مناظر طبیعی‌ و غیره است و روی نوار حساس‌ فیلم‌ ثبت می‌شود. این‌ گزینش‌ از سمتی بر اساس شناخت‌ فرهنگ‌ جامعه‌ و شناخت‌ عمومی‌ هنرها استوار است‌ و از سوی‌ دیگر بر انتقال‌ و تطبیق‌ آن‌ها با فن‌شناسی‌ و علوم مربوط‌ به‌ عکاسی‌ تکیه‌ دارد و مهم‌ترین‌ کار عکاسی‌ عبارت‌ است‌ از تلفیق‌به‌ جا و درست این دو با یکدیگر چرا که‌ فن‌شناسی‌ در عکاسی به ساخت‌ قالب‌ اصلی‌ عکس‌ کمک‌ می‌کند و شناخت‌ فرهنگ‌، جامعه‌ و هنر به‌ ساخت‌ محتوای‌ کار یاری می‌رساند.

در رشته عکاسی دانشجویان با علوم و روش‌های مختلف حوزه عکاسی آشنا شده و رشته‌های مختلف عکاسی شامل صنعتی، تبلیغاتی، علمی، خبری، طبیعت و پرتره را یاد می‌گیرند. البته این اطلاعات همه شاخه‌ها کامل نبوده و هر دانشجو می‌تواند بر اساس علاقه و شرایط خود در یکی از آنها وارد فعالیت حرفه‌ای شود. یک دانشجوی عکاسی باید شمّ هنری داشته، تیزبین و کنجکاو باشد. در هر لحظه باید به دنبال سوژه برای عکاسی بگردد. زیرا عکاسان معمولا به رخدادها، مناظر و افراد طوری می‌نگرند که با مردم عادی متفاوت است. همچنین یک عکاس باید فرد فعالی بوده و اطلاعات خوبی در زمینه‌های مختلف داشته باشد.

زمینه های مهارتی

رشته عکاسی در دانشگاه‌ها با محوریت سه دسته عکاسی خبری، هنری و کاربردی ارائه می‌شود. در این دوره دانشجویان در سه بخش دروس اصلی، پایه و تخصصی به یادگیری سه دسته عکاسی گفته شده می‌پردازند. در این خصوص آنان نیازمند شناخت دوربین، تجهیزات عکاسی، نورپردازی، نرم‌افزارهای مرتبط با عکاسی و نیز پرورش ذهن هستند که همگی در این دوره گذرانده خواهند شد. 

زمینه های شغلی

دانشجوی فارغ‌التحصیل رشته عکاسی در آینده می‌تواند در عرصه‌های دولتی، خصوصی و شخصی به کار بپردازد. آژانس‌های خبری، مطبوعات، ادارات دولتی و خصوصی در بخش روابط عمومی، بخش قضایی و پلیسی، به صورت شخصی در ارتباط با انواع شکل‌های عکاسی پرتره، معماری و نیز تبلیغاتی، در شرکت‌های تولیدی به عنوان معرفی کالا و نیز در شکل خصوصی‌تر می‌توان به ارائه نمایشگاه‌هایی اشاره کرد که عکاس با رویکرد شخصی خود به معرفی و بیان نکته‌ای می‌پردازد. دانش‌آموختگان این رشته می‌‌توانند در نهادهایی که عهده‌ دار تبلیغات و ارتباط جمعی هستند (خبرگزاری جمهوری اسلامی، صدا و سیما، مطبوعات، مؤسسات تبلیغاتی و انتشاراتی و…) به عنوان خبرنگار و عکاس و یا در مراکز علمی، هنری و صنعتی در کنار کارشناسان و متخصصان علوم مختلف به عکاسی در زمینه‌های تخصصی بپردازند، همچنین می‌توانند به کار در کارگاه‌ها و آتلیه‌های خصوصی عکاسی مشغول شوند. تدریس نظری و عملی عکاسی نیز از دیگر مشاغل آن ها خواهد بود.

اساتید رشته

دروس رشته

 

کارگاه آزاد عکاسی، پدیدارشناسی عکاسی، مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه عکاسی مستند،کارگاه ویدیو و فتوآرت، روش تحقیق در عکاسی، ابزار شناسی در عکاسی، کارگاه عکاسی منظره، کارگاه عکاسی رنگی، کارگاه عکاسی مطبوعاتی، زبان تخصصی عکاسی، کارگاه هنر پرتره، تـصویربرداری دیجیتال، آشنایی با سینما، تاریخ عکاسی جهان، مبانی نظری تبلیغات، کارگاه عکاسی معماری، کارگاه عکاسی مطبوعاتی

دانشجویان برتر و فارغ التحصیلان

گالری