منوی سایت

منوی سایت

Search
اطلاعیه ها

رشته نقاشی

نقاشی

به کاربرد رنگ و دیگر مواد خیس یا خشک رنگی برای ترسیم نقش و نگار روی سطوحی چون: دیوار، کاغذ، بوم، چوب، شیشه و … با استفاده از قلمو و یا وسایلی چون کاردک، اسفنج، مداد و… نقاشی گفته می شود. نقاش کسی است که احساسی قوی و نگاهی تیز بین دارد و دارای مغز و چشم ها و دستانی هماهنگ است.

در حال حاظر نقاشی هم در قالب یک رشته هنرستانی و هم در مقاطع مختلف دانشگاهی تدریس می شود. برای ورود به دانشکده های هنر و تحصیل در رشته نقاشی، شما علاوه بر شرکت در آزمون نظری لازم است در یک آزمون عملی نیز شرکت کنید و پذیرفته شوید. پیشرفت در حرفه نقاشی بستگی زیادی به دانش، پشتکار و خلاقیت شخصی دارد. در این بین، آموزش های آکادمیک به درک و دریافت شما از پیشینه تاریخی این رشته، پیشرفت های تکنیکی و آشنایی با ابزار های مختلف کمک می کند. ارائه آثار متعدد و برگزاری نمایشگاه ها پیشرفت در زمینه نقاشی را برای شما محیا می‌سازد.

درباره رشته

رشته نقاشی یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های تجسمی در ایران  است. ورود به این رشته ارتباط زیادی با ذوق و علاقه فردی به این هنر دارد که می‌بایست با توجه به توانایی‌های روحی شخص، مورد انتخاب قرار گیرد. خلاق و ایده پرداز بودن از لازمه‌های ورود به این رشته است. این هنر بر خلاف ارتباط تصویری (گرافیک) یکبار تولید می‌شود و وابسته به سفارش دهنده و نظر مشتری نیست و در خدمت تبلیغات قرار نمی‌گیرد. روح متعالی هنرمند نقاش می‌تواند بی دغدغه به ظهور و نمایش درآید و مخاطب با اثر ارتباط برقرار کند.

نقاشی که یکی از رشته‌های اصلی هنرهای تجسمی به حساب می‌آید، هنری است آمیخته با روح و روان انسان که سرچشمه آن از درون است. با نقاشی کردن می‌توان نوع دیگری از ارتباط را با دیگران برقرار کرد. می‌توان احساسات، هیجانات، خواسته‌ها و دیدگاه‌ها را نسبت به هر چیز و هر شخص به شیوه‌ای خاص بیان کرد. چه بسا که زبان قادر به گفتن آن‌ها نباشد. برای اینکه بتوان با دید بازتری اثر هنری خلق کرد باید رنگ‌ها را خوب شناخت وسبک‌های مختلف نقاشی را به درستی آموخت. با گذراندن دوره‌های آکادمیک راه‌های ارزشمندی برای علاقمندان به این هنر گشوده خواهد شد. نقاشی از جمله مشاغل هنری است که همزمان می تواند به طور کاملا مستقل، در همکاری با سازمان های خصوصی و دولتی یا به صورت یک میان رشته مطرح باشد. نقاش همچنین با توجه به صلاحیت و مهارتش در نقاشی یا مدرک معتبری که در این زمینه دارد می تواند در آتلیه شخصی خود و یا فضایی عمومی به آموزش نقاشی بپردازد.

زمینه های مهارتی

کارگاه‌های طراحی و نقاشی از سطح ۱ تا ۷ در این دوره ارائه می‌شوند. دانشجویان با تمام سبک‌ها و تکنیک‌های این رشته آشنا می‌شوند و علاوه بر آن در خصوص مرمت آثار، نقاشی دیواری، نقاشی ایرانی، تجزیه تحلیل آثار و نقاشی دیجیتال مهارت لازم را کسب می‌کنند.

زمینه های شغلی

دغدغه مهم و به جای علاقمندان به این رشته اطلاع از بازار کار آن در داخل و خارج کشور است. هنرمند نقاش بسته به مهارت، تجربه، سبک نقاشی و خلاقیت خود می‌تواند آینده شغلی خوبی برای خود رقم زند. تدریس هنر نقاشی در دانشگاه‌ها، آموزشگاه‌ها، برگزاری نمایشگاه برای فروش آثار و یا گرفتن سفارش کشیدن تابلو می‌تواند در آمد خوبی به همراه داشته باشد.

مطلوبیت های حرفه ای 

این شغل مانند بسیاری دیگر از مشاغل محدودیت زمانی، مکانی و اداری ندارد و همچنین ارضای احساسات و ایجاد آرامش روانی ، امکان زندگی در محیط های آرام و غیر شهری و برقراری ارتباط بصری با مخاطبان از مطلوبیت های این شغل محسوب می شود.

اساتید رشته

دروس رشته

دروس پایه 

مبانی هنر های تجسمی، کارگاه طراحی پایه، کارگاه عکاسی، هندسه مناظر و مرایا، کارگاه چاپ های دستی، کارگاه حجم سازی، تجزیه و تحلیل آثار هنر های تجسمی، آشنایی با هنر در تاریخ

دروس اصلی 

کارگاه طراحی، نقاشی دیواری، تاریخ عمومی نقاشی، تجزیه و تحلیل و نقد آثار نقاشی

دروس تخصصی 

هندسه نقوش در صنایع دستی ایران، آشنایی با هنر سنتی ایران، انسان طبیعت طراحی، حکمت هنر های اسلامی ایرانی، آشنایی با هنر های معاصر

دانشجویان برتر و فارغ التحصیلان

گالری